Voortplanting

Voortplanting

Tussen de 6 en 14 maanden leeftijd wordt een teef voor het eerst loops. Tijdens de loopsheid, die gemiddeld 3 weken duurt, heeft de teef bloederige uitvloeiing. Bij de ene hond is dit veel duidelijker aanwezig dan bij de andere. In deze periode toont de teef in toenemende mate belangstelling voor de reu en gedurende een aantal dagen zal ze bereid zijn om zich te laten dekken. De meeste teven worden 2 keer per jaar loops. Reuen zijn geslachtsrijp vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Zijn er geen plannen voor een nestje, dan adviseren we om een teef op  jonge leeftijd te laten steriliseren.

Wilt u wel een nestje fokken met uw hond, dan bent u bij Lingehoeve Diergeneeskunde ook aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor progesteronbepaling in het bloed, om het juiste dektijdstip te bepalen. Handig als de reu niet in de buurt woont. Mocht een natuurlijke dekking niet lukken, dan kunnen we Kunstmatige Inseminatie toepassen. Ongeveer 4 weken na de dekking kan met behulp van een echo worden vastgesteld of de hond daadwerkelijk drachtig is. En zijn er vragen of problemen rond de bevalling, dan staan wij 24/7  voor u klaar. Een geruststellende gedachte!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.