Voortplanting

Voortplanting

Tussen de leeftijd van zes en veertien maanden wordt een teef voor het eerst loops. Loopsheid houdt in dat het lichaam van de hond klaar is om gedekt te worden. Een teef heeft meerdere loopsheid periodes gedurende haar hele leven. Een periode van loopsheid duurt gemiddeld drie werken. Gedurende deze periode heeft de hond bloederige uitvloeiing. Dit is bij de ene hond veel duidelijker aanwezig dan bij de andere. Ook toont zij deze periode in toenemende mate belangstelling voor de reu. Gedurende een aantal dagen zal ze bereid zijn om zich te laten dekken. De meeste teven worden 2 keer per jaar loops. Reuen zijn geslachtsrijp vanaf de leeftijd van 6 maanden. Wilt u meer informatie over een gezonde voortplanting met uw hond? Neem dan contact op via 0488 48 29 00

Een nestje vol pups

Zijn er geen plannen voor een nestje, dan adviseren we om een teef op  jonge leeftijd te laten steriliseren.

Wilt u wel een nestje fokken met uw hond? Dan bent u bij Lingehoeve Diergeneeskunde ook aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor progesteronbepaling in het bloed, om het juiste dektijdstip te bepalen. Handig als de reu niet in de buurt woont. Mocht een natuurlijke dekking niet lukken, dan kunnen we Kunstmatige Inseminatie toepassen. Ongeveer 4 weken na de dekking kan met behulp van een echo worden vastgesteld of de hond daadwerkelijk drachtig is. En zijn er vragen of problemen rond de bevalling, dan staan wij 24/7  voor u klaar. Een geruststellende gedachte!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.