Vaccinatieschema

Vaccinatieschema

Pups

Pups krijgen via de moeder antistoffen mee tegen ziekteverwekkers waarvoor de moederhond is gevaccineerd. Deze bescherming wordt echter na een aantal weken steeds minder. Om zelf antistoffen aan te maken moet uw pup dus meerdere malen gevaccineerd worden.

We hanteren naar de laatste inzichten het volgende basis-vaccinatieschema:

  • 6 weken:     puppy-DP enting (parvo en hondenziekte)
  • 9 weken:     kleine cocktail (parvo en leptospirose)
  • 12 weken:   grote cocktail (parvo, leptospirose, hondenziekte en HCC)
  • 1 jaar:           grote cocktail

Daarnaast adviseren wij om uw pup op 9 weken ook te laten vaccineren tegen kennelhoest. Gaat de pup naar een pension of puppycursus dan is deze vaccinatie meestal verplicht. De kennelhoestenting is een neusdruppel en deze is 1 jaar geldig. Zijn er plannen om de pup mee te nemen naar het buitenland, dan is een vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze kan vanaf 12 weken gegeven worden en is 3 jaar geldig.

Volwassen honden

Is uw hond als pup volledig gevaccineerd (dus op 6, 9 en 12 weken en vervolgens op 1 jaar leeftijd) dan kan worden volstaan met een jaarlijkse herhaling. Ook hierbij gaan we te werk volgens de laatste inzichten.

  • elk jaar:         leptospirose
  • elke 3 jaar:   grote cocktail (leptospirose, parvo,  hondeziekte, HCC)

Gaat de hond naar pension, hondenschool of tentoonstelling dan is meestal ook vaccinatie tegen kennelhoest verplicht. We raden deze vaccinatie sowieso aan als uw hond veel met andere honden in aanraking komt. De kennelhoestenting is een neusdruppel en is 1 jaar geldig. Gaat de hond mee naar het buitenland, dan is de rabiësvaccinatie verplicht. Deze is 3 jaar geldig. Per land kunnen er daarnaast aanvullende eisen gesteld worden aan uw huisdier, wanneer u dit land bezoekt. Op de website van het LICG vindt u een overzicht.

Is uw hond langere tijd niet gevaccineerd of is dit niet bekend, dan moet de vaccinatie meestal na 3 tot 4 weken herhaald worden. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over vaccineren.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.