Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining

Eén van de eerste dingen die een pup moet leren is zindelijk worden. In het begin doen pups heel vaak hun behoefte, zo om de twee uur. Na het slapen, eten of drinken en na het spelen zijn momenten waarop u zeker met de pup naar buiten moet. Verder is het belangrijk om goed op het gedrag te letten: vaak snuffelt de pup op de grond en draait rondjes voordat hij zijn behoefte gaat doen. Op zo’n moment moet u de pup oppakken en buiten zetten. Doe dit op verschillende plekken om te voorkomen dat de hond straks maar op 1 plek zijn behoefte wil doen.

Wacht buiten totdat uw pup zijn behoefte heeft gedaan. Beloon meteen daarna uitbundig, met uw stem en met wat lekkers. Zo leert de pup dat dit de juiste plek is om zijn behoefte te doen.

Voorkom dat de pup zijn behoefte in huis doet door tijdig naar buiten te gaan en goed op het gedrag te letten. Bent u bezig, dan is het handig om de pup in de bench te doen. Als de hond dit als zijn eigen plek beschouwt, dan wil hij deze zo lang mogelijk schoonhouden. Dit is ook ’s nachts praktisch. Maar onthou: er zijn grenzen aan hoe lang een pup zijn behoefte kan ophouden. Dit is per pup verschillend en hangt ook af van het eten en drinken en hoe actief de pup geweest is.

Uw pup zindelijk maken is een kwestie van geduld en zal bij de ene pup langer duren dan bij de andere. Straffen bij een ongelukje in huis is uit den boze en werkt zelfs averechts! Goed opletten, tijdig naar buiten brengen en vooral belonen als uw pup zijn behoefte op de goede plek doet, dat is de juiste weg naar een zindelijke hond.

Heeft u vragen over het zindelijk maken van uw pup, dan kunt u uiteraard altijd bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.