Voeding

Voeding

Een pup heeft andere behoeftes dan een volwassen hond en ook de uiteindelijke grootte speelt een rol bij het kiezen van een goede voeding. Kies in elk geval altijd voor een voeding met de vermelding ‘compleet’ of ‘volledig’. Of u nu kiest voor droogvoer (brokken), diner, natvoer (blik) of diepvries voeding, het voer moet speciaal geschikt zijn voor pups. De meeste puppyvoeders zijn onderverdeeld in small, medium, large en giant en daarnaast soms nog voor verschilende leeftijden (baby, junior). Grote hondenrassen groeien gemiddeld een kilo per week en de juiste samenstelling van het voer is dan ook extra belangrijk om problemen met botten en gewrichten te voorkomen. Geef geen vitaminen/mineralen (‘extra kalk’) mengsels naast het voer, dit kan ernstige afwijkingen veroorzaken!

Het is verstandig om de pup 3 of 4 maaltijden per dag te geven. Vanaf 6 maanden kunt u dit rustig afbouwen naar 2 keer per dag. Zeker voor grote honden is het belangrijk om na het eten rust te geven, om de kans op een maagkanteling te verkleinen.

De eerste dagen kunt het beste hetzelfde voer geven als de fokker. Wilt u veranderen van voer, doe dit altijd geleidelijk in de loop van een week. Anders ontstaan vaak problemen zoals diarree of buikpijn.

Lingehoeve Diergeneeskunde heeft diverse hoogwaardige puppyvoeders in het assortiment. Zo krijgt u 50% korting op de eerste verpakking puppyvoer van Royal Canin. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de juiste voeding voor uw pup.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.