Ontworming/parasieten

Ontworming/parasieten

Het is heel belangrijk uw pup goed te ontwormen. Worminfecties kunnen namelijk verschillende problemen veroorzaken, zoals vermageren, diarree, long- of oogaandoeningen. Daarnaast vormen wormen ook een risico voor de gezondheid van u en uw gezinsleden! Pups zijn bij de geboorte al besmet met spoelwormen, óók als de teef goed ontwormd is. Daarom is het in het begin nodig om de pup heel vaak te ontwormen. Is de hond eenmaal volwassen, dan raden we aan om nog steeds minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Vooral bij volwassen honden zie je geen wormen in de ontlasting, terwijl het dier toch besmet kan zijn. En in tegenstelling tot de vaccinatie werkt een wormenkuur alleen op het moment dat je deze geeft. Zeker honden die jagen, ontlasting eten en veel met andere honden in aanraking komen, besmetten zich elke keer opnieuw. Ziet u na het ontwormen wormen mee komen met de ontlasting? Dan is het verstandig om de ontworming na 3 weken te herhalen, zodat ook alle wormlarven worden afgedood. Heeft u een oproep ontvangen voor de jaarlijkse enting? Dan is ons advies om 2 weken van tevoren een wormenkuur te geven.

Wij adviseren het volgende ontwormingsschema voor de pup:

  • Vanaf 2 weken:       1 x per 2 weken
  • Vanaf 8 weken:       1 x per maand
  • Vanaf 6 maanden:  4 x per jaar

Er bestaan veel verschillende ontwormingsmiddelen, zoals pasta, (smakelijke) tabletten of druppels die op de huid in de nek gedruppeld kunnen worden (vaak ook werkzaam tegen vlooien en andere parasieten). Denk ook aan goede vlooien- en tekenbestrijding bij uw pup. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals tabletten, druppels in de nek en een speciale tekenband.

 

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.