Officiële onderzoeken

Officiële onderzoeken

Bij sommige hondenrassen komen aandoeningen voor die genetisch bepaald en daarmee erfelijk kunnen zijn. Om het ras gezond te houden worden daarom steeds vaker eisen gesteld voordat men met een rashond mag fokken. Een bekend voorbeeld is het onderzoek naar heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED). Tegenwoordig kunnen veel aandoeningen ook met bloedonderzoek (DNA) worden vastgesteld.

HD/ED onderzoek

Indien u met een rashond wilt gaan fokken , is voor sommige rassen een röntgenonderzoek naar heupdysplasie (HD) en/of elleboogdysplasie (ED) verplicht. Deze röntgenfoto’s worden beoordeeld door de Raad van Beheer, die onderzoek doet naar de erfelijkheid en de aanwezigheid van HD en ED bij honden. De röntgenfoto’s dienen aan diverse nauw omschreven criteria te voldoen.

Lingehoeve Diergeneeskunde is gecertificeerd voor het maken van officiële HD en ED foto’s. Een van onze gediplomeerde dierenartsen zal zorg dragen voor het op juiste wijze maken van de foto’s. Hierbij hebben we de stamboom en het registratiebewijs van de hond nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om niet officiële foto’s te maken om eventuele problemen van heupen en ellebogen in kaart te brengen.

 

 

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.