Lintworm

Lintworm

Een lintworm is een parasiet wat zich met zuignappen en haken aan de binnenkant van de darm hecht. De rest van de lintworm bestaat uit segmenten deze laten een voor een los en verlaat de darmen. Dit segmentje bevat de eitjes van een lintworm. Zodra deze open knapt kunnen de eitjes zich verspreiden.
De meest voorkomende lintworm wordt overgebracht door het doorslikken van een besmette vlo.

Symptomen
Vaak zie je geen problemen bij honden en katten met een worm. Ze kunnen wel erg jeuk hebben aan hun anus. Bij ernstige infecties kan buikpijn, geringe diarree en afvallen voorkomen.

Behandeling
Wanneer uw hond of kat een lintworm heeft moet u uw hond of kat goed ontwormen. Ook is het belangrijk om uw hond of kat te behandelen tegen vlooien. Het is ook verstandig om uw hond of kat even goed te wassen met handschoenen.

Preventie
Het is belangrijk dat u uw hond of kat 4 keer per jaar ontwormen. Ook is het belangrijk om maandelijks uw hond of kat te behandelen tegen vlooien om zo besmetting van de wormen te voorkomen.

Wist u dat de lintworm ook besmettelijk is voor de mens? Nog een rede om uw huisdier goed te ontwormen en te ontvlooien

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.