Chippen

Chippen

Sinds 1 april 2013 is het verplicht om pups vóór de leeftijd van 7 weken te laten chippen en registreren. Maar ook voor volwassen honden is het verstandig om het dier te laten chippen. Op die manier kan uw dier snel teruggevonden worden bij vermissing. De chip of transponder heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt met een injectienaald ingebracht onder de huid tussen de schouderbladen. Hier merkt de hond weinig van. Met een speciaal afleesapparaat (chipreader) kunnen dierenambulances, asiels en dierenartsen het chipnummer aflezen en in een centrale database nazoeken wie de eigenaar is. Dit systeem maakt het mogelijk om uw hond snel te traceren. Voor reizen naar het buitenland is een chip altijd verplicht en gelden ook aanvullende eisen. De chip gaat levenslang mee en levert geen problemen op voor uw dier.

U kunt bij ons een afspraak maken om uw hond te laten chippen. Laat u dit doen tijdens een operatie dan krijgt u zelfs korting. Wij dragen zorg voor de registratie. Heeft u een pup of nieuwe hond in huis en is deze al gechipt? Dan moet u er zelf voor zorgen dat de chip op uw naam wordt geregistreerd. Dit kan via de website van de NDG. Hier kunt u ook wijzingen doorgeven zoals een verhuizing of een nieuw telefoonnummer.

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.