Puppyconsult

Puppyconsult

Een puppy is niet alleen heel erg leuk het brengt ook een grote zorg met zich mee. Graag bieden wij bij Lingehoeve Diergeneeskunde u een gratis puppyconsult aan.

Uiteraard wordt uw pup tijdens de enting op 9 en op 12 weken goed nagekeken door de dierenarts en besteden we daarbij veel aandacht aan het geven van advies. Tijdens het puppyconsult besteden we extra aandacht aan de groei van de pup. Een puppyconsult kunt u zien als een consultatiebureau voor pups.

Op 4, 5, 6 en 9 maanden controleert een paraveterinair de gezondheid en groei van de pup. Ook kunt u volop vragen stellen over de ontwikkeling en eventuele problemen bespreken. Bovendien blijft een bezoekje aan de dierenarts zo voor de hond een leuke aangelegenheid, met aandacht en hondenkoekjes. Een goede start voor een lang en gezond hondenleven!

Daarnaast organiseren we elke maand een Puppyparty. Uiteraard bent u op deze informatie-avond ook van harte welkom met uw pup.

Advies bij de aanschaf van een pup

Het aanschaffen van een nieuwe pup is hartstikke leuk. Een nieuw lid van het gezin brengt niet alleen veel plezier maar kan ook gelijk al voor wat problemen zorgen. Wij controleren voor u graag uw nieuwe pup. Echter, voor de aanschaf van een pup kunt u zelf ook al wat checks doen:

  1. Is de moeder van de pups aanwezig? U kunt zelf al veel aflezen van de moeder. Is de moeder een vrolijke hond die gelijk op je af komt of is het juiste een angstige hond? De pups kunnen de angst namelijk erfelijk mee krijgen van de moederhond. Daarom is het ook altijd goed om te vragen of er meer informatie is over de vader hond.
  2. Hoe worden de pups gehouden? Zitten ze in de schuur of juist in een huiselijke omgeving? Wat belangrijk is, is dat je ook let op hoe de hygiƫne is .
  3. Worden de pups gesocialiseerd? De eerste socialisatiefase begint al met 3 weken. Het is zeer belangrijk dat de pups nieuwe dingen leren ontdekken maar ook gewend raken aan mensen. Doen ze dit en hoe doen ze dit?
  4. Hoe groot zijn de nestjes? Voor de pups is het heel belangrijk om met broertjes en zusjes te spelen. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en kijken hoe ver ze kunnen gaan.
  5. Zijn de pups op de juiste momenten ontwormd? Pups krijgen vanuit de moeder altijd wormen mee, ontwormen begint met twee weken. Als de pups niet ontwormd zijn zie je vaak dat ze mager zijn met een bolle buik.

Kijk altijd goed waar u uw pup koopt. Dit is niet alleen belangrijk voor de pup, maar ook voor uzelf zodat u niet gelijk aan hoge kosten bent verbonden. Door een pup aan te schaffen bij een betrouwbare fokker helpt u mee tegen de strijd van handel van pups uit het buitenland.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.