Gratis gebitscontrole

Gratis gebitscontrole

Ongeveer 80% van alle honden en katten van drie jaar en ouder heeft gebitsproblemen. Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u terecht voor een gratis gebitscontrole.

Gebitsproblemen

Het begint met de vorming van tandplak dat al snel omgezet wordt in tandsteen. Vervolgens gaat het tandvlees ontsteken. Als de ontsteking zich verder uitbreidt, kunnen tanden en kiezen spontaan uitvallen. Ook kunnen bacteriën via de bloedbaan terecht komen in belangrijke organen als het hart en de nieren.

Klachten en symptomen:

  • stinken uit de bek
  • bloederig speeksel
  • moeite met kauwen of aan 1 kant kauwen
  • pijnuitingen tijdens het eten

Maar ook als u zelf nog niet zoveel merkt  aan uw hond, kan er al sprake zijn van gebitsproblemen. Bij de jaarlijkse enting kijken we daarom standaard naar het  gebit.

Februari Maand van het gebit

In februari doen we ieder jaar mee aan de landelijke Maand van het Gebit. In deze maand zijn er ook altijd kortingsacties voor gebitsverzorgende producten en speciale voeders.

We adviseren u om regelmatig het gebit van uw hond te controleren. Op www.gebitscontrole.nl vindt u informatie hoe u dit kunt doen. Zijn er eenmaal problemen, dan rest alleen een  tandheelkundige behandeling. Onder narcose wordt het gebit grondig gereinigd en indien nodig worden aangetaste tanden en kiezen getrokken. Is het gebit weer mooi schoon, dan is het verstandig om regelmatig het gebit van uw hond te poetsen. Bekijk hieronder de Pedigree poetsinstructie.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over gebitsverzorging, speciale voeding en gebitsverzorgende producten zoals tandpasta, kauwsticks en tandenborstels. Samen houden we het gebit van uw hond gezond!

Een gebitssanering door Jan-Jaap Pouwer, een van onze dierenartsen:

Pedigree poetsinstructie Hond:

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.