Diabetesconsult

Diabetesconsult

Indien bij uw hond suikerziekte wordt geconstateerd, komt er veel op u af. Het betekent  dat u  twee keer per dag moet gaan injecteren met insuline. Vervolgens is het nodig om regelmatig de bloedsuiker-spiegel (glucose) te controleren.

U kunt voor de nodige begeleiding terecht bij onze Diabetesconsulentes. Deze paraveterinairen weten alles van suikerziekte. Zij leren u om insuline te spuiten en geven advies met betrekking tot de voeding. Bij de suikercontrole prikken ze  bloed en overleggen indien nodig met de dierenarts over aanpassing van de dosering insuline. Ook kunnen zij u leren om zelf bloed te prikken, zodat  u thuis de controles kunt uitvoeren. Per telefoon of mail kunnen zij u dan adviseren over het aanpassen van de dosis insuline. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht met al uw  vragen over  de suikerziekte. Als het nodig is om een dagcurve te maken, waarbij uw hond een dag wordt opgenomen en elk uur bloed wordt afgenomen, dan zullen zij zich die dag over de hond ontfermen. Samen zorgen we ervoor dat suikerziekte geen belemmering is voor een leuk leven!

 

doginjection

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.