Afvalprogramma

Afvalprogramma

Wist u dat maar liefst 50% van de honden en katten in Nederland last hebben van overgewicht?  Ons afvalprogramma helpt u bij het behalen van een gezond streekgewicht. Overgewicht geeft namelijk een grotere kans op allerlei aandoeningen:

  • gewrichtsklachten
  • hartproblemen
  • suikerziekte.

Om uw hond af te laten vallen, is een combinatie nodig van een juiste voeding en verbranding. Helaas is dat  vaak makkelijker gezegd dan gedaan!

Onze gewichtsconsulentes bepalen samen met u het streefgewicht en geven advies met betrekking tot aanpassen van de voeding. Dit doen we door middel van ons afvaldieet wat u bij ons kunt kopen. Hiermee kunt u uw hond af laten vallen zonder honger gevoel! Mocht uw hond al op een speciaal dieet staan om andere redenen (bijvoorbeeld een hypoallergeen of nierdieet), dan is er bij bepaalde voedingen mogelijk om een combinatie van beide te krijgen.

SlimFit Programma

Met behulp van het Slimfit programma wordt u zich meer bewust over de voeding van uw hond. Ook krijgt u inzicht over het aantal calorieën per product. Hierdoor weet u nog beter hoeveel calorieen uw huisdier dagelijks binnenkrijgt. Wij bieden tevens kosteloos begeleiding aan bij het afvallen van uw hond of kat.

Wat houdt het slimfitprogramma allemaal in:

  • 1e bezoek intake: we wegen de hond en bepalen aan de hand hiervan het streefgewicht.
  • 2e bezoek en 3e bezoek: we wegen de hond. We bespreken samen hoe het de afgelopen periode is gegaan. En we berekenen een nieuw voedingsschema voor u.

We blijven doorgaan met het wegen en de consulten totdat uw hond het streefgewicht heeft bereikt. Is het streefgewicht behaald, dan kunnen we overschakelen op een andere voeding die speciaal gemaakt is om op gewicht te blijven.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht om uw hond te wegen en voor advies. Samen krijgen we uw hond weer op een gezond gewicht!

 

Afvalprogramma: overzicht gezond gewicht

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.