Giftigheid chocolade berekenen

Giftigheid chocolade berekenen

Chocolade bevat voor huisdieren giftige stoffen, zoals theobromine. Hoe donkerder/puurder de chocolade, hoe giftiger. Bij een lage dosis zal het dier er weinig of niets van merken.  Bij een hoge dosis kan uw dier overlijden. De verschijnselen treden meestal binnen 6 tot 12 uur op en bestaan, afhankelijk van de hoeveelheid chocola, onder andere uit:

  • Maagdarmkanaal: braken, diarree
  • Neurologisch: trillen, spierkrampen, hyperactiviteit of zelfs epileptische aanvallen
  • Hart: ritmestoornissen

Heeft uw dier chocolade gegeten? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Als we snel zijn kunnen we hem of haar alles nog laten uitbraken.

Hieronder kunt u berekenen of de hoeveelheid chocola een gevaar zal zijn voor uw dier; maar ga er niet blind van uit dat dit exact klopt! Het verschilt namelijk ook per dier welke dosis gevaarlijk is. Bij twijfel: bel ons.

Let op dat u kiest voor ‘kg’ en ‘gm’ in plaats van ‘lbs’ en ‘oz’ (Amerikaanse gewichtsmaten).

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.