Aandoeningen

Aandoeningen

Als uw huisdier ziek is kan het lijden aan veel verschillende soorten aandoeningen. Bij Lingehoeve Diergeneeskunde beschikken we over verschillende soorten apparatuur om uw zieke huisdier zo goed mogelijk te helpen. Zo maken we echo’s, röntgenfoto’s, CT-scans, een endoscopie of gebruiken we ons scinti-apparaat om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Verschillende methoden

Bij het maken van een echo wordt gebruikt gemaakt van niet-hoorbare geluidsgolven. Zodoende worden afwijkingen in het lichaam van uw huisdier opgespoord.

Door middel van röntgenfoto’s kan een goed beeld gemaakt worden van het skelet van uw huisdier. Zodoende kan beoordeeld worden of het dier last heeft van een breuk.

Een endoscopie wordt gemaakt wanneer uw huisdier bijvoorbeeld last heeft van maag, slokdarm of darmen. Door middel van een ‘rubberen slang’ die wordt ingebracht kan achterhaald worden waar het probleem zit.

Een CT-scan werkt net als een röntgenfoto met straling. Het verschil tussen beiden is dat een röntgenfoto een tweedimensionale opname is. Bij een CT-scan wordt een dwarsdoorsnede van het onderdeel gemaakt. Hierdoor kan een veel gedetailleerder beeld worden gemaakt.

Bij scintigrafie wordt een radioactief materiaal in het dier ingespoten. Door middel van de scanner wordt gezocht naar de plek waar het materiaal zich sterk ophoopt. Deze plek duidt op voornamelijk een ontsteking of beschadiging.

 

CT Scan kat - Lingehoeve Diergeneeskunde Echografie - Lingehoeve Diergeneeskunde

 

 

 

 

 

 

 

In het menu hiernaast vindt u een overzicht van verschillende soorten aandoeningen, ziektes en de meest voorkomende symptomen.

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.