Knijn is King - Lingehoeve Diergeneeskunde

Nieuw! Het konijnenvaccin Nobivac Myxo-RHD PLUS

Sinds november 2019 heeft het MSD Animal Health aangekondigd een konijnenvaccin te ontwikkelen met een drievoudige bescherming. Eindelijk is het dan zo ver! Het nieuwe vaccin Nobivac Myxo-RHD PLUS biedt bescherming tegen RHD1, RHD2 en myxomatose.

Het vaccin wordt gegeven in één enkele dosering en kan worden gegeven vanaf een leeftijd van 5-7 weken. Het vaccin kan tevens aan drachtige konijnen worden gegeven. Het konijn is vervolgens 12 maanden immuun en zal dus elk jaar opnieuw gevaccineerd moeten worden.

Myxomatose

Dit wordt veroorzaakt door een virus en wordt overgedragen door insecten. Als het konijn besmet raakt kunnen er flinke zwellingen ontstaan. Met name de kop en snuit bevatten bij besmetting dikke en vochtige zwellingen. Onbehandeld kunnen de zwellingen dusdanig verergeren dat het konijn steeds moeilijker kan eten en drinken. Deze ziekte leidt dan ook vrij snel tot het overlijden van het konijn.

RHD

RHD, ook wel Rabbit Haemorrhagic Disease genoemd wordt net als Myxomatose door een virus veroorzaakt. Het lastige van deze ziekte is dat het konijn geen tot weinig ziekteverschijnselen zal tonen wanneer het besmet is. Het konijn kan wat lusteloos en sloom overkomen. Bij besmetting zal het konijn snel komen te overlijden.

 

Wilt u meer weten over beiden ziektes? Bezoek dan de speciale website van MSD Animal Healt: www.knijnisking.nl

 

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0488 48 29 00 of vul ons contactformulier in.