Interessante patiënt: Skyler

Een tijdje geleden kwam Skyler bij ons binnen. Een jonge Alaskan Malamute van 6 maanden. Je zou zeggen dat zo’n hond een flinke conditie zou hebben, maar dit was helaas niet het geval. Skyler kon heel even lopen tot hij begon te bibberen en door zijn (achter) poten zakte. Zoals ze zeggen “hij had er de kracht niet meer voor”…

We hebben Skyler onderzocht, maar konden in het lichamelijk onderzoek geen afwijkingen vinden. We besloten toch röntgenfoto’s te maken en orthopedische problemen uit te sluiten. Gelukkig toonden Skylers gewrichten geen afwijkingen, maar we zagen op de foto wel dat er een verzakking in de slokdarm zat. Deze combinatie van klachten kon bijna niets anders betekenen: Had deze patiënt Myasthenia Gravis?

We hebben bloed afgenomen en opgestuurd naar Amerika en zijn in overleg met een specialist neurologie toch begonnen met tabletten, via een apotheek voor mensen, die worden ingezet bij deze zeldzame aandoening. In verband met zijn verzakte slokdarm had hij een hoger risico op een longontsteking ten gevolge van een verslikking en moest hij in rechte houding eten. Dat was voor zijn baasjes nogal een uitdaging met deze puber, maar ze hadden zo hun maniertjes er op gevonden.

Langzaam voerde we de hoeveelheid tabletten op en Skyler begon steeds beter te lopen. Binnen een week liep hij alweer lekker mee en was hij sterker dan ooit!

Hij is nog naar Diergeneeskunde faculteit geweest en hier hebben ze nog een aanvullende test uitgevoerd. Het was zeker, deze hond heeft Myasthenia Gravis!

Inmiddels is Skyler alweer 1 jaar geworden en doet hij het super op een onderhoudsdosering. Dat is toch heel wat anders dan een half jaar geleden! Wat een power heeft die hond!!!!!

Bekijk het verschil van Skyler hieronder in de video: