In het zonnetje: Pechvogel Valentijn

!! Let op: onderaan staan foto’s van het verloop van de wond, als u dit als schokkend kunt ervaren, adviseren wij u niet te kijken !!

Deze lieve Sheltie, genaamd Valentijn, had flink veel pech! Tijdens een rustige wandeling is hij uit het niets gegrepen door een andere hond. Eén van zijn baasjes die aanwezig was, heeft hem daarna heel goed in bescherming genomen. Helaas is ze daardoor zelf ook gebeten.

Door het schudden van de aanvallende hond is een heel stuk huid los gekomen van de onderlaag. Naast fikse bloeduitstortingen, is er ook een groot stuk huid gaan afsterven. Door de afvalstoffen die vrij kwamen van het afstervende weefsel werd Valentijn ziek. Het afstervende stuk weefsel hebben we dan ook operatief moeten verwijderen. Aangezien de wond zo groot was, kon het helaas niet bedekt worden met gezonde huid. Het resultaat was een grote open wond van 20cm doorsnede. Een vreselijk gezicht, maar nu kan de genezing beginnen! Door een intensieve wondbehandeling, van bijna elke dag een verbandwissel en daarbij de juiste verzorging, gedurende 5 weken zitten we nu op een mooi herstellende wond van nog geen 3 bij 6 cm doorsnede.

Valentijn is een voorbeeld patiënt, hij blijft bij elke verbandwissel keurig netjes staan, wat is het toch een stoere hond! En nog steeds wordt hij erg blij van de hondensnoepjes die hij van ons krijgt na afloop! Daar doet ‘ie het voor 😉

Wij wensen Valentijn nog een vlot herstel toe met de laatste loodjes!