In het zonnetje: Hoog drachtige poes Gismo

Afgelopen mei kwam er een hoog drachtige poes, genaamd Gismo, met spoed bij ons binnen. Deze lieve dame was waarschijnlijk door een auto geraakt en bleek een gebroken bovenbeen te hebben. De breuk zat heel ongunstig (net boven de knie). Na onderzoeken kwamen we er achter dat ze nog maar een paar dagen tot maximaal een week had tot de bevalling en gelukkig leefde de kittens in de buik nog!!

Er zijn verschillende overwegingen geweest: direct opereren of wachten tot na de bevalling? 
De kittens ook meteen ter wereld brengen middels keizersnede, of zijn we dan te vroeg en zijn ze niet levensvatbaar?

Uiteindelijk hebben we gekozen om te wachten tot de kittens zelf geboren werden. Gismo kreeg pijnstilling en ze is 4 dagen later zelf bevallen van 4 prachtige kittens. Na een weekend lang een goede band te hebben gelegd met haar kittens, hebben we haar maandags alsnog geopereerd. Vanwege de gecompliceerde breuk, hebben we uiteindelijk gekozen om haar poot te amputeren.

’s Ochtends werd Gismo samen met haar kittens gebracht. Hierdoor konden de kittens voor de operatie nog goed melk drinken. Vervolgens hebben we ze lekker warm gehouden en is de operatie van Gismo geheel zonder complicaties uitgevoerd. 

Nadat Gismo weer wakker was geworden van de narcose kon ze gelukkig weer naar haar kroost toe en wat vond ze dit fijn!!

Bij de wondcontrole zag het er allemaal goed uit en Gismo redt zich al heel goed op 3 poten! Ondanks dit ongeluk, heeft Gismo samen met haar kittens nog veel geluk gehad, het had ook anders kunnen aflopen….