Augustus – Maand van de vakantie

Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Dan zijn er best veel zaken die van te voren geregeld dienen te worden. Per land zijn er verschillende eisen (vergeet ook niet naar de landen te kijken waar u doorheen reist met uw huisdier), we hebben de algemene zaken even op een rijtje gezet. 

  1. Zorg voor een actueel Europees dierenpaspoort. 
  2. Uw huisdier dient gechipt te zijn, let daarbij erop dat alle gegevens in orde zijn. U kunt dit controleren via www.chipnummer.nl
  3. De rabiës enting dient minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven te zijn. De enting die wij geven is 3 jaar geldig en moet correct genoteerd worden in het dierenpaspoort. 
  4. Zorg dat naast de rabiës vaccinatie, ook de andere vaccinaties op orde zijn. In andere landen komen bepaalde ziekten vaker voor dan in Nederland
  5. Bescherm uw huisdier goed tegen vlooien, teken en zandvliegjes. Denk hierbij aan Leishmania of hartworm welke via zandvliegjes wordt overgedragen. Ook Babesia, Ehrlichia of Anaplasma zijn vervelende ziektes welke worden via teken overgedragen.
  6. Ontworm uw huisdier altijd op de dag van thuiskomst en na een maand nogmaals met een geschikt ontwormingsmiddel voor zowel hartworm als de vossenlintworm. Mocht uw huisdier langer dan een maand in het buitenland verblijven, ontworm uw huisdier dan maandelijks op de plaats van bestemming. In sommige landen (bijvoorbeeld Engeland of Noorwegen) dient uw huisdier 1 tot 5 dagen voor vertrek bij een dierenarts ontwormd te worden, hou daar rekening mee met uw vakantieplanning. 
  7. Let op: in bepaalde landen worden sommige hondenrassen geweigerd of gelden er andere regels. Controleer altijd per land wat de aanvullende eisen zijn. Op de website van LICG kunt u ook meer informatie vinden.