5 tips om een vlooienbesmetting te voorkomen

  1. Controleer uw dier regelmatig met een vlooienkam om te checken of u vlooien of vlooienpoepjes (zwarte spikkels) kunt vinden. Vooral op de onderrug maar ook in de minder behaarde liezen kunt u vlooien(poepjes) tegen komen. Vlooienpoepjes bestaan uit verteerd bloed. Als u deze zwarte spikkels op een nat stukje keukenrol doet, kleurt dit rood en weet u zeker dat u met vlooien te maken heeft.
  2. Behandel uw dier regelmatig en herhaal de behandeling zodra het middel is uitgewerkt, zeker bij een vlooienplaag om de nieuw uitgekomen vlooien weer te doden.
  3. Stofzuig de omgeving (vloer, meubilair) elke dag zorgvuldig. Zodat eventuele eitjes en larven ook mee gezogen worden. Vervang de stofzuigerzak na het stofzuigen om te voorkomen dat vlooien zich verder ontwikkelen. Gebruik bij heftige vlooienplagen omgevingsspray.
  4. Maak de slaapplaats, manden, matten en kleedjes van je huisdier regelmatig schoon. Was deze op 60°C. Kunnen de manden en kleden van je huisdier niet gewassen worden? Klop deze dan buiten uit of zuig ze goed, zodat eventuele eitjes verdwijnen en hang de manden en kleden in de zon.
  5. Kies bijvoorkeur voor laminaat of parket in plaats van vloerbedekking. Dit verkleint de kans op een vlooienplaag.