5 tips voor aankoop van een nieuwe pup

Vaak zien we in de praktijk mensen met een nieuwe pup. Natuurlijk is dat hartstikke leuk, maar we zien soms ook gelijk al wat problemen bij deze jonge pups. Dit kan te maken hebben met de plek waar de pup vandaan komt.

Wist u dat het vanaf 1 april 2013 verplicht is om pups binnen zeven weken na de geboorte te laten chippen en registreren bij een databank. Bij een vertrouwd adres zijn papieren, zoals registratie- en gezondheidsdocumenten voor u als koper altijd inzichtelijk.

Met deze tips kunt u zelf kijken waar u het beste uw pup vandaan kunt halen.

  1. Is de moeder van de pups aanwezig? U kunt zelf al veel aflezen van de moeder. Is de moeder een vrolijke hond die gelijk op je af komt of is het juiste een angstige hond. De pups kunnen de angst namelijk erfelijk mee krijgen van de moederhond. Daarom is het ook altijd goed om te vragen of er meer informatie is over de vader hond.
  2. Hoe worden de pups gehouden? Zitten ze in de schuur of juist in een huiselijke omgeving. Wat belangrijk is, is dat je ook let op hoe de hygiëne is .
  3. Worden de pups gesocialiseerd? De eerste socialisatiefase begint al met 3 weken. Het is zeer belangrijk dat de pups nieuwe dingen leren ontdekken maar ook gewend raken aan mensen. Doen ze dit en hoe doen ze dit?
  4. Hoe groot zijn de nestjes? Voor de pups is het heel belangrijk om met broertjes en zusjes te spelen. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en kijken hoe ver ze kunnen gaan.
  5. Zijn de pups op de juiste momenten ontwormd? Pups krijgen vanuit de moeder altijd wormen mee, ontwormen begint met twee weken. Als de pups niet ontwormd zijn zie je vaak dat ze mager zijn met een bolle buik. 

Kijk altijd goed waar u uw pup koopt. Dit voor de pup en voor uzelf dat u niet gelijk aan hoge kosten staat in verband met een virus of bacterie infectie. En dit is ook zeer belangrijk om de handel van pups uit het buitenland tegen te gaan.