CT-scan voor honden en katten

CT-scan voor honden en katten

CT-scans zijn bij uitstek geschikt voor het in beeld brengen van afwijkingen aan het skelet. Ook weke delen zoals longen, neusholte, buikorganen en hersenen kunnen meer gedetailleerd worden beoordeeld dan op een röntgenfoto.

De CT scans worden beoordeeld door Europees specialist Radiologie Maartje Passon-Vastenburg (Dipl. ECDVI).  Patiënten worden onderzocht op datgene wat door de dierenarts of specialist wordt gevraagd. Tenzij hier andere afspraken over worden gemaakt, wordt de patiënt voor eventuele aanvullende onderzoeken weer naar de eigen dierenarts of specialist verwezen. U ontvangt een schriftelijk verslag van de CT-scan, begeleid met CD-ROM. Indien nodig kan met de specialist Radiologie gecorrespondeerd worden over de beoordeling. Voor het maken van een CT-scan is een lichte narcose noodzakelijk.

 

Voor dierenartsen

Lingehoeve Diergeneeskunde biedt collega dierenartsen de mogelijkheid om patiënten door te sturen voor verdere diagnostiek, behandeling en/of operatie. Dit geldt zowel voor paarden als gezelschapsdieren. Hiervoor kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week contact met ons opnemen op telefoonnummer 0488-482900.