Orthopedisch onderzoek op locatie

Uw paard is kreupel, wat nu? In het verleden bestond er alleen de mogelijkheid om een kreupelheidsonderzoek uit te laten voeren op onze kliniek.

Vanaf heden zal Lingehoeve Diergeneeskunde naast de orthopedische afspraken op de kliniek, deze ook bij u op locatie aan kunnen bieden. Deze afspraken op locatie bieden wij aan binnen het visitegebied van onze kliniek. Onze orthopedisch specialisten, Henk van der Veen en Katja Winderickx, zullen het klinisch onderzoek, alsmede het röntgenologisch en echografisch onderzoek op locatie uit kunnen voeren.

 

Hiervoor moet het mogelijk zijn het paard te beoordelen:

  • Rechtuit op verharde ondergrond;
  • Op de volte op zowel een verharde als zachte bodem.

Helaas kunnen wij onderzoek aan de wervelkolom op locatie in beperkte mate uitvoeren, omdat voor uitgebreid onderzoek hiervan sterkere apparatuur noodzakelijk is.  Mocht u twijfels hebben of de locatie geschikt is, dan adviseren wij u om te overleggen met een van onze assistentes. Tevens willen wij u er op attenderen dat het tijdsbestek tussen de aanvraag van de orthopedische visite en de daadwerkelijk afspraak vaak langer duurt dan bij een afspraak op onze kliniek. Natuurlijk blijft de mogelijkheid om een afspraak te maken op onze kliniek bestaan, zodat u verzekerd bent van meest optimale omstandigheden. Klik hier voor meer informatie over orthopedie en kreupelheidsonderzoek.