Revalidatie

Revalidatie

Tecar

De allernieuwste therapie op het gebied van pees- en spierproblemen bij paarden is Tecar-therapie. Humaan wordt deze methode al langer gebruikt bij topsporters en dit geeft goede resultaten.

Tecar stimuleert het fysiologische proces van het weefsel metabolisme. Het effect van tecar is gebaseerd op het verplaatsen van energie naar beschadigd weefsel door middel van elektromagnetische stroming. Het activeert het natuurlijke reparatieproces in het lichaam en heeft een ontstekingsremmende werking.

Deze elektrotherapie geeft drie effecten:

  • vergroot de microcirculatie (doorbloeding)
  • vasodilatatie (verwijding van de bloedvaten)
  • zorgt voor een aangename warmte vanuit het weefsel

Met Tecar kunnen we zowel de oppervlakkige als diepere weefsel bereiken. Dit in tegenstelling tot andere behandelmethode met elektromagnetische velden.


Dames van de TECAR therapie

We kunnen gebruik maken van twee soorten probes:

  • Capacitieve: werkt vrij oppervlakkig en is geschikt voor bijvoorbeeld spierweefsel of lymfedrainage.
  • Resistieve: gebruiken we voor weefsels met een hogere weerstand, zoals bot, pees of  kraakbeen.

Preventief

Tecar wordt ook preventief ingezet. In de humane wereld besteden topsporters extra aandacht aan hun spieren en pezen om blessures te voorkomen. Dit zou bij paarden ook moeten gebeuren. Een periodieke Tecar-behandeling van de paardenrug kunnen wij u dan ook zeker aanbevelen.

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.