Laat uw paard gratis op PPID testen

PPID, ook wel cushing genoemd, is een chronische, progressieve aandoening die veel voorkomt bij oudere paarden. Hierbij spelen hormonen een belangrijke rol. PPID staat voor pituitary pars intermedia dysfunction.  De gemiddelde leeftijd waarbij de klinische symptomen zichtbaar worden, is tussen 15 en 21 jaar. Maar ook bij jongere paarden kan deze aandoening aangetroffen worden.

Een van de belangrijkste complicaties van paarden met PPID is hoefbevangenheid. Verder zijn overmatige (krullerige) haargroei, sloomheid en verandering van lichaamsvorm, zoals het ontwikkelen van een hangbuik, kenmerken die kunnen duiden op PPID.

Door het tijdig vaststellen en behandelen van PPID kan de kans op hoefbevangenheid en andere ziekteverschijnselen verkleind worden. Tevens kunt u bij tijdige behandeling de kwaliteit van het leven van uw paard bevorderen.

In de periode van 1 september t/m 31 oktober 2017 is het mogelijk dat u kosteloos een bloedmonster van uw paard kunt laten onderzoeken op PPID. (Excl. visite, bloedafname en overige onderzoeken).

Meer achtergrondinformatie over deze aandoening kunt u vinden op: www.ppidbijpaarden.nl

Voor meer informatie of om een afspraak te maken met onze dierenarts, kunt u contact opnemen met de de kliniek 0488-482900.