Even voorstellen: de afdeling Tandheelkunde

Een goed functionerend gebit is erg belangrijk voor paarden, pony’s en ezels. Het voorkomt of lost rijtechnische problemen op en dient voor een goede vertering van het voer. Graag stellen wij u de afdeling Tandheelkunde van De Lingehoeve Diergeneeskunde aan u voor:

Marco van Schie (erkend paardenarts) is in 2002 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Na zijn opleiding is hij een jaar werkzaam geweest op een gemengde praktijk in Vaassen, waarna hij sinds 2003 bij onze kliniek werkzaam is. Buiten zijn werkzaamheden als ambulante paardenarts, gynaecologische begeleiding en spoedopvang, is hij gespecialiseerd paardentandarts. (Certified Equine Dentist; Academy  of Equine dentistry Idaho, USA).

Door deze specialisatie kan er op onze kliniek een breed scala aan gespecialiseerde gebitsgerelateerde onderzoeken en behandelingen worden aangeboden, waaronder staande snijtand- en kiesextracties en minimale invassieve buccotomie.

Naast zijn werk op de kliniek is Marco secretaris en oprichter van de Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorging bij het paard. Verder is hij instructeur bij de Academy of Equine Dentistry Idaho, USA, waarvoor hij jaarlijks naar Amerika vliegt om daar mensen in opleiding zowel theoretisch als praktisch te begeleiden tijdens hun specialisatietraject.

 

Anne Hiensch-Zeilmaker (erkend paardenarts) is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Alvorens  ze in 2015 is begonnen op onze kliniek, heeft ze acht jaar gewerkt in een gemengde praktijk in de omgeving van Hellevoetsluis. Hier heeft ze voornamelijk paarden, maar ook regelmatig gezelschapsdieren behandeld. Haar interesse in gebitten is hier gewekt en sinds haar werkzaamheden bij onze kliniek is haar kennis hierin verbreed. Ze is vorig jaar geslaagd voor haar examen bij de Academy of Equine Dentistry Idaho (USA) en is nu Certified Equine Dentist.

Op dit moment woont Anne met haar gezin met veel plezier in Elst (Utr.), vlak bij Veenendaal. Klanten kunnen haar zowel tegenkomen bij visites aan huis, alsmede op de kliniek. Naast de gebitsbehandelingen, gynaecologische begeleiding van uw merrie(s) en spoedopvang (koliek, veulen opvang), kunt u haar af en toe tegenkomen achter de behandeltafel, tijdens een van de spreekuren van de gezelschapsdieren.