Melkgeiten

Melkgeiten

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u ook terecht voor de geitengezondheidszorg.

We hebben op dit moment 1 GVP-gecertificeerd dierenarts voor de melkgeitenhouderij (Wim Breukers). Op melkgeitenhouderijen wordt elk kwartaal een bedrijfsbezoek uitgevoerd om de gezondheid te monitoren en er wordt een gezondheidsplan gemaakt met actiepunten om de gezondheid en het welzijn van de geiten op het bedrijf te verbeteren. Tegelijkertijd of tussendoor worden vaccinaties uitgevoerd tegen bv Q-koorts (verplicht), Pasteurella en/of Clostridium (vrijwillig).   Op vrijwillige basis kan er bloed afgenomen worden voor onderzoek op het voorkomen van bedrijfsgebonden ziektes, zoals CL of CAE. Verder kan er sectie gedaan worden op overleden dieren. Technische kengetallen worden met de veehouder besproken, waarna er eventueel managementmaatregelen genomen kunnen worden.  Elk jaar wordt het bedrijfsbehandelplan aangepast.

Door de vele mogelijkheden die we op de Lingehoeve hebben voor diagnostiek (bloedonderzoek, röntgen, echo, CTscan, sneltesten en scintigrafie), behandelingen en chirurgie, bent u zowel met bedrijfsmatig als hobbymatig gehouden geiten bij ons aan het juiste adres.

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).