Gratis gebitscontrole

Gratis gebitscontrole

4 op de 5 honden en katten van 3 jaar en ouder heeft gebitsproblemen. Het begint met de vorming van tandplak dat al snel omgezet wordt in tandsteen. Vervolgens gaat het tandvlees ontsteken. Als de ontsteking zich verder uitbreidt, kunnen tanden en kiezen spontaan uitvallen. Ook kunnen bacterieën via de bloedbaan terecht komen in belangrijke organen als het hart en de nieren. Klachten die kunnen wijzen op gebitsproblemen zijn: stinken uit de bek, bloederig speeksel, moeite met kauwen of aan 1 kant kauwen of pijnuitingen tijdens het eten.

Maar ook als u zelf nog niet zoveel merkt  aan uw dier, kan er al sprake zijn van gebitsproblemen. Bij de jaarlijkse vaccinatie kijken we daarom standaard naar het  gebit.

In februari doen we ieder jaar mee aan de landelijke Maand van het Gebit, waarbij er ook altijd kortingsacties zijn voor gebitsverzorgende producten en speciale voeders.

We adviseren u om regelmatig het gebit van uw hond of kat te controleren. Op www.gebitscontrole.nl vindt u informatie hoe u dit kunt doen.

Heeft u twijfel over het gebit van uw dier, dan kunt u bij Lingehoeve Diergeneeskunde altijd gratis het gebit laten controleren (mits er geen andere klachten zijn).

Zijn er eenmaal problemen, dan rest alleen een gebitssanering. Onder narcose wordt het gebit grondig gereinigd en indien nodig worden aangetaste tanden en kiezen getrokken. Is het gebit  weer mooi schoon, dan is het verstandig om regelmatig het gebit van uw dier te poetsen. Hieronder vindt u filmpjes van een gebitssanering en instructiefilmpjes voor tandenpoetsen bij de hond en de kat.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over gebitsverzorging, speciale voeding en gebitsverzorgende producten zoals tandpasta, kauwsticks en tandenborstels.

Samen zorgen we voor een gezond gebit bij uw hond of kat!

 

Gebitssanering

 

Tandenpoetsen bij de hond

 

Tandenpoetsen bij de kat

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.