Huisvesting

Huisvesting

Als u een konijn binnenshuis wilt houden, zet de kooi dan op een tochtvrije en rustige plek, nooit naast de verwarming of op een plek waar de zon naar binnen schijnt. Voor de bodembedekking kan een krant met daarop stro worden gebruikt. Kies een kooi die gemakkelijk te reinigen is. Konijnen zijn knagers, dus zorg ervoor dat snoeren goed zijn weggewerkt en blijf erbij als uw konijn los mag lopen in huis.

Voor buiten is een ruim en goed geïsoleerd binnenhok met stro en een uitloop naar buiten het beste. Zet de kooi uit de wind en niet in de felle zon. Zorg zeker in de winter voor voldoende stro. Om het konijn van genoeg lichaamsbeweging te voorzien kunt u een buitenren maken. Zorg dat er een kippengaasbodem onder de buitenren zit om graven en ontsnappen te voorkomen.

Verschoon het verblijf van uw konijn minimaal twee keer per week. De penetrante geur van de keutels en urine kunnen namelijk oog- en luchtwegproblemen veroorzaken.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.