Voortplanting

Voortplanting

Het mannetje kan gecastreerd worden op een leeftijd van zes tot acht maanden. Wanneer dit niet gebeurt, zal de fret een vieze lucht gaan verspreiden en kan hij agressief worden naar andere fretten toe.

Vrouwtjes kunnen gesteriliseerd worden vanaf zes maanden. Als vrouwtjes niet gedekt worden, kunnen ze tot zes maanden loops blijven. De langdurige hormoonproductie die hiermee gepaard gaat, kan een beenmergdepressieveroorzaken en tot gezondheidsproblemen leiden.

Tegenwoordig is het inbrengen van een hormoonimplantaat (Suprelorin®) onderhuids een goed alternatief voor castratie en sterilisatie. Dit kan zonder narcose plaats vinden, is vergelijkbaar met het plaatsen van een chip en werkt afhankelijk van welk implantaat wordt gebruikt 2 tot 4 jaar.

Draagtijd: 42 dagen
Aantal jongen: gemiddeld acht pups
Speenleeftijd: minimaal acht weken

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.