Voeding

Voeding

Fretten hebben behoefte aan voeding met veel eiwitten en vetten van dierlijke oorsprong. Plantaardige eiwitten en vetten zijn ongeschikt voor fretten.

Hondenvoer
Op hondenvoer kan een fret niet leven. Een te hoog gehalte aan plantaardige eiwitten en vezels maakt het ongeschikt. Ondervoeding en maagdarm- of luchtwegproblemen ten gevolge van een slecht  functionerend immuunsysteem kunnen het gevolg zijn.

Kattenvoer
Ook katten hebben een ander type maagdarmkanaal. Een kat kan in het algemeen af met een lagere kwaliteit voeding. De meeste kattenvoeders zijn onvoldoende voor de fret. Kittenvoer van een zeer hoge kwaliteit voldoet aan de eisen voor fretten. Kittenbrokjes van Hill’s zijn een goed alternatief voor frettenvoer.

Frettenvoer
Er zijn meerdere frettenvoeders op de markt. De fret is populair en fabrikanten spelen hierop in. Niet alle frettenvoeders zijn van voldoende kwaliteit. Verschillende topmerken van frettenvoeders zijn onderzocht. Van deze merken is alleen Totally Ferret® op dit moment in Nederland verkrijgbaar.

Geef geen fruit of groente aan uw fret!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.