Vaccinatie

Vaccinatie

Fretten zijn zeer gevoelig voor het Hondenziektevirus, eenmaal hiermee geïnfecteerd zal een fret altijd sterven. De infectie geschiedt via de lucht door contact met besmette fretten en honden. Om infectie te voorkomen, wordt uw fret gevaccineerd met Nobivac Puppy DP, een vaccin dat wordt gebruikt bij hondenpups en waarvan bekend is dat deze veilig is voor fretten.

In Nederland wordt het volgende vaccinatieschema voor fretten gehanteerd:

  • 9 weken:     hondenziekte
  • 14 weken:   hondenziekte
  • jaarlijks:      hondenziekte

Voor fretten die ouder zijn dan drie maanden en nooit eerder zijn gevaccineerd,  geldt het volgende: twee keer vaccineren met een tussentijd van ongeveer drie weken en daarna ook jaarlijks.

Rabiës (hondsdolheid)
Wanneer u uw fret meeneemt naar het buitenland, moet deze verplicht tegen rabiës gevaccineerd worden. Voor de meeste landen geldt dat de rabiësvaccinatie minimaal 3 weken van tevoren gegeven moet worden. Ook is een Europees Dierenpaspoort verplicht en moet de fret een chip hebben als het dier mee gaat naar het buitenland. Sommige landen hebben daarnaast nog aanvullende eisen. Dit kunt u hier nalezen.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.