Huisvesting

Huisvesting

Een geschikt hok voor twee cavia’s heeft een oppervlakte van ongeveer 120 bij 50 centimeter. Cavia’s kunnen niet goed klimmen of springen, dus het hok hoeft niet hoger te zijn dan 50 centimeter. Een schuilplek om zich te verstoppen wordt zeer gewaardeerd. Verder moeten de dieren genoeg beweging krijgen, daarvoor kunt u het een ren aan het hok koppelen of de dieren regelmatig elders los laten lopen. Cavia’s zijn knagers, dus zorg ervoor dat snoeren goed zijn weggewerkt en hou een oogje in het zeil.

Er zijn verschillende soorten bodembedekking mogelijk. Belangrijk is dat het niet stoffig is en dat de cavia geen verstopping kan krijgen als het opgegeten wordt.

Cavia’s kunnen slecht tegen hoge temperaturen. Sommige mensen houden hun cavia’s buiten. Dan is het zaak om te zorgen voor een wind- en waterdicht hok met een dikke bodembedekking. Laat ze langzaam wennen aan de koudere buitentemperatuur en pas in de zomer op dat het niet te warm wordt.

Het hok moet minimaal eenmaal per week verschoond worden.

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.