Echo dracht/röntgenfoto

Echo dracht/röntgenfoto

Indien uw kat gedekt is, breekt er een spannende tijd aan. Is ze inderdaad drachtig? Naarmate de tijd vordert zal de buik natuurlijk dikker worden en gaan de tepels opzetten. Sommige poezen veranderen ook heel duidelijk in hun gedrag. Veel eigenaren willen graag weten of de kat drachtig en hoeveel kittens ze kunnen verwachten. Dit is slechts in een bepaald stadium van de dracht duidelijk te voelen.

Met een echo kunnen we 4 weken na de dekking (en  soms nog wat vroeger) vaststellen of de poes drachtig is. Voor de dierenarts is het een sport om met de echo het aantal kittens juist te voorspellen. Maar zeker bij een groot nest lukt het niet altijd om goed te tellen. Om het aantal kittens definitief vast te stellen, kan een röntgenfoto gemaakt worden 1 week voor de verwachte werpdatum. Door het tellen van het aantal schedeltjes is dan precies duidelijk hoeveel kittens er straks geboren gaan worden.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.