Vaccinatieschema

Vaccinatieschema

Kittens

Kittens krijgen via de moeder in eerste instantie antistoffen mee tegen ziekteverwekkers waarvoor de moederkat is gevaccineerd. Deze bescherming wordt echter na een aantal weken steeds minder. Om zelf antistoffen aan te maken moet uw kitten dus meerdere malen gevaccineerd worden.

We hanteren naar de laatste inzichten momenteel het volgende basis-vaccinatieschema:

  • 9 weken:    kattenziekte en niesziekte
  • 12 weken:  kattenziekte en niesziekte
  • 1 jaar:         kattenziekte en niesziekte

Voor sommige pensions is daarnaast een neusdruppel-vaccinatie tegen Bordetella verplicht. Deze is een jaar geldig. Zijn er plannen om het kitten mee te nemen naar het buitenland, dan is een vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze kan vanaf 12 weken gegeven worden en is 3 jaar geldig.

Volwassen katten

Is uw kat als kitten volledig gevaccineerd (dus op  9 en 12 weken en vervolgens op 1 jaar leeftijd) dan kan worden volstaan met een jaarlijkse herhaling. Ook hierbij gaan we te werk volgens de laatste inzichten.

  • elk jaar:        niesziekte (herpes en calicivirus)
  • elke 3 jaar:   kattenziekte
  • Sommige pensions eisen een aanvullende vaccinatie tegen Bordetella. Dit is een neusdruppel-enting en is 1 jaar geldig. Gaat de kat mee naar het buitenland, dan is de rabiësvaccinatie verplicht. Deze is 3 jaar geldig. Ook gelden voor het buitenland aanvullende eisen en adviezen.

Is uw kat langere tijd niet gevaccineerd of is dit niet bekend, dan moet de vaccinatie meestal na 3 tot 4 weken herhaald worden. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over vaccineren.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.