Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining

De meeste kittens zijn al gewend aan het gebruik van de kattenbak omdat ze het voorbeeld van hun moeder volgen. Vaak is het voldoende om het kitten de plek van de bak te wijzen en hem erop te plaatsen na het slapen, na elke maaltijd en op momenten dat het kitten rondsnuffelt, krabt en een hurkende houding aan neemt.

In het begin kunt u het beste een bak zonder deksel gebruiken, met een niet al te hoge rand. Deurtjes zijn voor kittens soms nog te zwaar om open te kunnen duwen. Katten kunnen erg kieskeurig zijn over hun bak en uitgesproken voorkeuren hebben. In elk geval moet de bak heel regelmatig worden verschoond. Gebruik hiervoor een niet al te sterk ruikend schoonmaakmiddel. Als vulling zijn er veel verschillende mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat katten een voorkeur kunnen hebben. Doet het kitten het regelmatig op een andere plek dan op de bak, dan loont het om andere kattenbakvulling te proberen.

De plek van de bak is ook belangrijk: het moet een rustige, goed te bereiken plek te zijn waar de kat niet gestoord wordt. Plaats de bak niet te dicht bij de voer- en waterbakjes. Katten doen hun behoefte niet graag in de buurt van de plek waar ze eten.

Heeft u meerdere katten in huis dan is de streefregel 1 kattenbak per kat + 1 extra kattenbak. Elke bak moet groot genoeg zijn zodat een volwassen kat zich gemakkelijk om kan draaien.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.