Voeding

Voeding

Een kitten heeft andere voedingsbehoeftes dan een volwassen kat. Kies in elk geval altijd voor een voeding met de vermelding ‘compleet’ of ‘volledig’. Of u nu kiest voor droogvoer (brokken), natvoer (blik) of diepvries voeding, het voer moet speciaal geschikt zijn voor kittens. Veel kittens krijgen in de eerste maanden ook melk maar dit is niet verstandig. Het maagdarmkanaal van katten is ingesteld op het eten van vlees en melk wordt minder goed verteerd, vaak met diarree tot gevolg.

Het is verstandig om het kitten 2 of 3 maaltijden per dag te geven. Indien u het voer de hele dag laat staan, zullen veel katten te dik worden.

De eerste dagen kunt het beste hetzelfde voer geven als de fokker. Wilt u veranderen van voer, doe dit altijd geleidelijk in de loop van een week. Anders ontstaan vaak problemen zoals diarree of buikpijn.

Lingehoeve Diergeneeskunde heeft diverse hoogwaardige kittenvoeders in het assortiment. Zo krijgt u 50% korting op de eerste verpakking kittenvoer van Royal Canin. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de juiste voeding voor uw kitten.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.