Ontworming/parasieten

Ontworming/parasieten

Het is heel belangrijk uw kitten goed te ontwormen. Worminfecties kunnen namelijk verschillende problemen veroorzaken, zoals vermageren, diarree, long- of oogaandoeningen. Daarnaast vormen wormen ook een risico voor de gezondheid van u en uw gezinsleden! Kittens worden via de moedermelk besmet met spoelwormen, óók als de poes goed ontwormd is. Daarom is het in het begin nodig om het kitten vaak te ontwormen. Is de kat eenmaal volwassen, dan raden we aan om nog steeds minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Vooral bij volwassen katten zie je geen wormen in de ontlasting, terwijl het dier toch besmet kan zijn. En in tegenstelling tot de vaccinatie werkt een wormenkuur alleen op het moment dat je deze geeft. Zeker katten die vaak prooien vangen en veel met andere katten in aanraking komen, besmetten zich elke keer opnieuw. Ziet u na het ontwormen wormen mee komen met de ontlasting? Dan is het verstandig om de ontworming na 3 weken te herhalen, zodat ook alle wormlarven worden afgedood. Heeft u een oproep ontvangen voor de jaarlijkse enting? Dan is ons advies om 2 weken van tevoren een wormenkuur te geven.

Wij adviseren het volgende ontwormingsschema voor kittens:

  • Vanaf 4 weken:       1 x per 2 weken
  • Vanaf 8 weken:       1 x per maand
  • Vanaf 6 maanden:  4 x per jaar

Er bestaan veel verschillende ontwormingsmiddelen, zoals pasta, (smakelijke) tabletten of druppels die op de huid in de nek gedruppeld kunnen worden (vaak ook werkzaam tegen vlooien en andere parasieten). Denk ook aan goede vlooienbestrijding bij uw kitten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals tabletten, druppels in de nek of een halfjaarlijkse injectie.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.