Afvalprogramma

Afvalprogramma

Veel katten (en honden) in Nederland zijn te dik. Overgewicht geeft een grotere kans op allerlei aandoeningen, zoals gewrichtsklachten, hartproblemen en suikerziekte.

Net als bij mensen is een gezond gewicht een kwestie van evenwicht tussen de inname en de verbranding van calorieën. Om uw kat af te laten vallen, is een combinatie nodig van minder voer geven en meer beweging. Helaas is dat zeker bij een kat vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Bovendien moet het afvallen bij katten geleidelijk gaan, anders kan er leververvetting optreden. Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om uw kat te laten afvallen, dan kunt u bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht voor het gratis Slim Fit programma.

Onze gewichtsconsultentes bepalen samen met u het streefgewicht en geven advies met betrekking tot aanpassen van de voeding. Het werkt het beste om een afvaldieet te gaan geven. Mocht uw kat al op een speciaal dieet staan om andere redenen (bijvoorbeeld een  hypoallergeen of nierdieet), dan berekenen zij de gewenste dagelijkse hoeveelheid.

Ook geven ze praktische tips om bewegen te stimuleren.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht om uw kat te wegen en voor advies over het gewicht. Met het online Slim Fit programma kunt u ook thuis de vorderingen bijhouden. Samen krijgen we uw kat weer op een gezond gewicht!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.